Demo

Demoalueen kokeilupisteillä ja non-stop workshopeissa päästään itse kokeilemaan ja kokemaan erilaisia opetusvälineitä- ja materiaaleja, ohjelmistoja sekä menetelmiä.

Aseman lapset ry

Aseman lapset ry

FRIENDS / Demo2

Tule demopisteelle vahvistamaan omaa mielen hyvinvointiasi: rentoudu ja lähde mielikuvitusmatkalle Suomen metsään, etsi ja löydä omat kehosi viestit sekä tunnista ja tunnusta omat vahvuutesi valitsemalla itsellesi hyvän mielen vahvuuspinssi.

Aseman Lapset ry on valtakunnallinen järjestö, jonka tavoitteena on lasten ja nuorten terveen kasvun edistäminen. FRIENDS-ohjelma on yksi Aseman Lapset ry:n toimintamuodoista, jonka avulla pyritään lasten ja nuorten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen sekä mielenterveyden pulmien ennaltaehkäisyyn. Ohjelmassa lapset ja nuoret oppivat konkreettisia taitoja arkielämän haasteista sekä jännitystä ja pelkoa aiheuttavista tilanteista selviytymiseen. Ohjelmassa painottuvat hauskalla tavalla tunne-, sosiaaliset- ja ongelmanratkaisutaidot. Näitä taitoja harjoitellaan mm. leikkien, pelien ja draaman keinoin.

Celia

Celia

Maksuton äänikirjapalvelu / Demo2

Tule kehittämään tulevaisuuden Celiaa!

Demopisteellä sparrataan Oppimisen Fiestan kävijöiden kanssa Celian uudenlaista kouluille suunnattua toimintatapaa, jossa koulujen erityisopettajat saavat liittää oppilaita Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjiksi. Celian äänikirjapalvelu tarjoaa vaihtoehtoisen tavan lukea niille oppilaille, joille tekstin lukeminen ei onnistu. Jos sinulla tai koulussasi on oppilaita, joilla on lukemisessaan haasteita, tule antamaan näkemyksesi ja mielipiteesi käyttöömme. Toivomme myös kuulevamme opetusalan ammattilaisten ja muiden lasten ja nuorten parissa toimivien asiantuntijoiden näkemyksiä tulevaisuuden Celiasta.

Celia on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaan kuuluva saavutettavan julkaisemisen ja kirjallisuuden asiantuntijakeskus, joka tarjoaa kouluille ja oppilaille kirjallisuutta mm. äänikirjoina ja pistekirjoina. Koulumaailmassa Celia tunnetaan lähinnä saavutettavista oppikirjoista, mutta Celiasta löytyy myös kauno- ja tietokirjallisuutta, jota voi hyödyntää opetuksessa. Jatkossa koko kirjavalikoima on maksutta saatavilla yhdestä verkkopalvelusta.

Citynomadi Oy

Citynomadi Oy

KouluNomadi / Demo1

Pisteellämme esittelemme KouluNomadia, oppimispolkujen toteutusta ja ilmiöoppimisen mahdollisuuksia koulumaailmassa.

Citynomadi visualisoi tietoa ja vuorovaikutteisuutta kartoilla. Tarjoamme kouluille ilmiöoppimisen, uudenlaisen työryhmä-, sosiaalisen median ja oppimispolkujen toteutustyökalun.

Cloudpoint / Google

Cloudpoint / Google

Google G Suite for Education ja Google Expeditions / Demo1

OPS 2016 korostaa ilmiöpohjaisuutta ja projektimuotoista opetusta. Google G Suite for Education-sovellukset tuovat oppilaat yhteen ja tarjoavat työskentelyalustan, jossa ideoiden voi antaa virrata.

Tule tutustumaan Cloudpointin pisteelle ja näe itse, mitä etuja Google for Education voi tarjota tämän päivän opetukseen. Pisteellämme esittelemme myös erinomaisesti juuri koulukäyttöön soveltuvat Google Expeditions virtuaalilasit: kuvittele, että voisit tutkia sekä koralliriuttoja että Marsin pintaa samana päivänä. Expeditionsin avulla opettajat voivat johdattaa oppilaansa mukaansatempaaville virtuaalimatkoille.

Cloudpointin kokemus puhuu puolestaan: Olemme toimineet Googlen palveluiden valtuutettuna toimittajana vuodesta 2009 alkaen. Näiden vuosien aikana palvelut kauttamme on toimitettu lähes 300 000 käyttäjälle ja olemmekin Googlen ainoa suomalainen Google for Education Premier Partner yritys.

Fokus ry

Fokus ry

Juhlakalenteri / Demo2

Pisteellämme pääset tutustumaan katsomuskasvatusta ja katsomusdialogia tukeviin menetelmiin, Pisteellä on mahdollista ohjatusti kokeilla monikulttuurisen juhlakalenterin käyttöä sekä kuulla lisää kalenterin hyödyntämisestä opetuksessa. Voit tilata myös koululle ilmaisen katsomusdialogityöpajan!

Fokus ry edistää uskontojen ja katsomusten vuoropuhelua tuottamalla kasvatusmateriaaleja kuten monikulttuurinen juhlakalenteri. Meiltä voit myös tilata kouluvierailijan pitämään katsomusdialogityöpajoja. Fokus koordinoi YK.n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärryksen viikon viettoa (vuosittain helmikuun 1.viikko).

Fulbright Suomi -säätiö

Fulbright Suomi -säätiö

Small talk and mentoring / Demo2

"Small talk and mentoring” - How to Take Advantage of Fulbright opportunities at your school and in the U.S.
”Small Talk and Mentoring” pisteellä Fulbright Suomi -säätiön tiimiläiset ja amerikkalaiset Fulbrighterit mentoroivat stipendiohjelmista ja kansainvälistymispalveluista kiinnostuneita small talkin lomassa.

Pisteellämme pääset tutustumaan opetusalan edustajille suunnatuihin stipendi- ja vaihto-ohjelmiin, Fulbright Speaker -ohjelmaan, avoimiin seminaareihin sekä muuhun KV-palveluun.
• Tule ”tilamaan” amerikkalainen Fulbright Speaker koulullesi ”Fulbright Speaker-lainaamon” kautta!
• Poikkea demopisteellemme täyttämään survey ja jaa ajatuksesi opettajille suunnatujen ohjelmien kehittämisestä!

Fulbright Suomi -säätiö on yksityinen, voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka toimipiste sijaitsee Helsingissä. Säätiön keskeisenä tavoitteena on edistää tiedon ja ammattiosaamisen vaihtoa Suomen ja Yhdysvaltain välillä koulutusalan verkostojen avulla. Fulbright Suomi -säätiö luo ja hallinnoi opiskelu-, tutkimus- ja ammatillisen kehittämisen apurahoja sekä kansainvälistymispalveluita yhteistyössä ministeriöiden, säätiöiden, yliopistojen ja yrityskumppaneiden kanssa Atlantin molemmin puolin.

Fun Academy

Fun Academy

Varhaiskasvatuksen astronauttiohjelma / Demo2

Pisteellämme pääset tutustumaan päiväkoteihin suunniteltuun astronauttiohjelmaamme. Esitelemme ohjelman aktiviteetteja: MIND, BODY, MISSION and TEAM. Tule kuulemaan astronauttiohjelman esittelyä pisteellemme miniworkshopeihin klo 10.30, 11.00, 11.30, 13.00, 13.30 ja 14.00.

Fun Academy on varhaiskasvatustoimija, jolla on kansainävälinen verkosto päiväkotipartnereita.

Futurice

Futurice

Lean Service Creation - ilmainen palvelumuotoilumateriaali / Demo2

Palvelumuotoilu on kaikkien huulilla niin prosessien ja liiketoiminnan kehittämisessä kuin oppimissisältönä, mutta mistä siinä itse asiassa on kysymys? Futurice on paketoinut oman kokemuksensa tuhansista palvelumuotoilu- ja it-hankkeista selkeäksi, askeleittain eteneväksi Lean Service Creation (LSC) materiaaliksi ja avannut oman palvelumuotoiluprosessinsa open source -hengen mukaisesti maksutta kaikkien saataville. Opettajalle Lean Service Creation -työkalupakki tarjoaa valmiit sisällöt korkeatasoisen palvelumuotoilukurssin tai -projektin toteuttamiseen. Työkalupakin sisältämät kanvaspohjat ja ohjekirjasen voit ladata osoitteesta: www.leanservicecreation.com

Futuricen osastolla Oppimisen Fiestassa voit tavata alan johtavia asiantuntijoita ja LSC-ammattilaisia. Paikalle on mm. Juha Pesonen, yksi Lean Service Creation -käsikirjan kirjoittajista ja LSC Lead, sosiaalipsykologi, valtiotieteiden tohtori Eeva Raita. Futuricen huippuluokan palvelumuotoilijoista paikalla on mm. Viivi Lehtonen ja Annina Antinranta. Futurice on kansainvälinen palvelumuotoilu- ja it-alan konsultointiyritys. Futuricen juuret ovat Suomessa ja se on tunnettu ihmiskeskeisestä, innostavasta ja avoimesta yrityskulttuuristaan. Futurice on valittu kahtena vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi työpaikaksi.

Voit kokeilla Lean Service Creation -metodia Futuricen ohjatussa työpajassa Oppimisen rakennustyömaalla. Ilmoittautuminen ennakkoon!

#HelsinkiOppii

#HelsinkiOppii

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala / Demo1

Tule tapaamaan Helsingin STEAM-tiimin asiantuntijaopettajia ja Arabian, Vesalan, Malmin ja Puistopolun peruskoulujen taitavia oppilaita!

Arabian oppilaat esittelevät pisteellämme keskiviikkona 1.11. koulunsa makerspacea ja FUSEA sen osana. Paikalla myös Helsingin yliopistosta Jaakko Hilppö, joka tutkii FUSEN käyttöä kouluissa.

Torstaina 2.11. kannattaa tulla tutustumaan, miten suuria keksintöjä voidaan rakentaa ja ohjelmoida käyttäen pieniä SAMejä. Puistopolun oppilaat näyttävät, miten homma sujuu.

Vesalan ja Malmin oppilaat perhedyttävät Lego-robottien saloihin koko tapahtuman ajan.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Löydät meidät sosiaalisesta mediasta #HelsinkiOppii.

iDiD digital signage

iDiD digital signage

Infonäyttöjen hallintajärjestelmä / Demo1

iDiD on infonäyttöjen hallintajärjestelmä, jolla tehdään, päivitetään ja ajastetaan infonäyttöjen sisältöä. Selkeän verkkopalvelun avulla viestintä oppilaille, opettajille ja muulle henkilökunnalle käy helposti ja joustavasti. Erityisesti oppilaitosten tarpeisiin räätälöidyt integraatiot (Peppi, Wilma, Päikky, Microsof Exchange, Yammer jne.) helpottavat viestintää entisestään mahdollistaen esimerkiksi näytöille automaattisesti päivittyvät ruokalistat ja tilavaraustiedot.

Osastollamme pääset kokeilemaan kuinka vaivatonta visuaalisesti kiinnostavan sisällön tekeminen oikeasti on. Lopputulosta saat ihailla tuoreeltaan osastomme infonäytöllä. Tervetuloa testaamaan!

Itslearning (yhdessä Porolahden peruskoulun kanssa)

Itslearning (yhdessä Porolahden peruskoulun kanssa)

Oppimisen ohjausjärjestelmä / Demo1

Pisteellämme pääset tutustumaan Porolahden itslearning-pilottiin, jossa tehdään uuden opetussuunnitelman mukaisesti portfoliopedagogiikkaa noudattaen niin jatkuvaa formatiivista arviointia kuin tavoitteellistetaan oppijalähtöisiä oppimisprosesseja.

itslearning Oy tuottaa digitaalista opetuksen toiminnanohjausjärjestelmää ja säästää opettajien aikaa tuomalla kaikki oleelliset digitaaliset toiminnot yhteen paikkaan yhden tunnuksen alle.

Kehittämiskeskus Opinkirjo (yhteistyössä Designmuseon kanssa)

Kehittämiskeskus Opinkirjo (yhteistyössä Designmuseon kanssa)

Muotoiluprosessi monialaisten oppimiskokonaisuuksien toteuttamisessa / Demo2

Demopisteellämme pääset kokeilemaan ammattimuotoilijoiden käyttämiä muotoilumenetelmiä ja saat ymmärryksen muotoiluprosessista. Muotoiluprosessi on monialainen, osallistava ja yhteisöä kehittävä. Muotoiluprosessia voi hyödyntää erityisesti monialaisten oppimiskokonaisuuksien toteuttamisessa, mutta myös muutoin oppiaineiden sisällä, muun muassa ongelmanratkaisussa.

Kehittämiskeskus Opinkirjon toiminnan lähtökohtana lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja oppimisen tukeminen pedagogisissa oppimisympäristöissä. Opinkirjo on oppivan yhteisön ja yhteisöllisyyden rakentamisen asiantuntija. Demopiste toteutetaan yhteistyössä Designmuseon kanssa. Designmuseo on valtakunnallinen muotoilun erikoismuseo ja keskeinen muotoilukasvatuksen toimija.

Kokeilukeskus

Kokeilukeskus

Opetushallitus / 2.11. Demo3

Pisteellämme pääset demoamaan kokeilujen rakentamista, ilmiantamaan innovaatioita ja kertomaan jo olemassa olevista hyvistä käytännöistä. Tule keskustelemaan yhteiskehittämisestä ja kokeiluista ja tapaamaan keväällä Opetushallitukseen perustetun Kokeilukeskuksen tiimiläisiä. Pääset sparraamaan meitä siitä, mikä on ajankohtaista juuri nyt oman työsi näkökulmasta.

Kokeilu- kehittämis- ja innovaatiokeskus aloitti toimintansa Opetushallituksessa keväällä 2017. Kokeilukeskus etsii lupaavia koulutuksen innovaatioita ja kokeiluja Suomesta ja maailmalta ja synnyttää niiden pohjalta yhteiskehittämällä uusia kokeiluja sinne, missä niitä ei vielä ole. Kokeilevan kehittämisen avulla etsitään uusia, oppijalähtöisiä ratkaisumalleja opetuksen ja kasvatuksen uudistumiseen.

Lasten ja nuorten säätiö

Lasten ja nuorten säätiö

Luovat ja toiminnalliset menetelmät nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä / Demo1

Saat demopisteellämme omakohtaisen kokemuksen luovasta toiminnasta sekä joko ideoita tai konkreettisia työkaluja omaan työhön.

Yhdelläkään yhteiskunnalla ei ole varaa menettää nuoriaan. Siksi Lasten ja nuorten säätiö auttaa elämän vaikeissa tilanteissa olevia nuoria luovilla ja toiminnallisilla menetelmillä. Näiden avulla nuoret voivat itse vahvistaa elämäntaitojaan ja löytää oman paikkansa yhteisössä. Säätiö toimii niin Suomessa kuin kehittyvissäkin maissa yhdessä paikallisten osaajien kanssa. Lasten ja nuorten säätiö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Säätiö on Vastuullinen lahjoittaminen ry:n, FIBS ry:n, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:n ja Kepa ry:n jäsen. Työtämme ja toiminnassa mukana olevia ohjaavat yhteiset arvomme: avoimuus, rohkeus, luovuus, kunnioitus ja aitous.

Liikuntapalvelut, Helsingin kaupunki

Liikuntapalvelut, Helsingin kaupunki

EasySport, FunAction, KouluPT / Demo3

Opettaja - tule tutustumaan, miten EasySport -liikunta, FunAction -toiminta tai KouluPT -toiminta voidaan aloittaa myös sinun koulullasi! Samalla voit testata myös oman puristusvoimaasi.

Riittävän hyvät motoriset perusliikuntataidot mahdollistavat täysipainoisen osallistumisen kokonaisvaltaista kehittymistä ja terveyttä edistäviin fyysisiin aktiviteetteihin, ja ne ovat edellytyksiä sille, että ihminen pystyy selviytymään elämässään itsenäisesti erilaisista arkipäivän fyysisitä haasteista. Helsingin kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat ala- ja yläasteille monipuolista ja mielekästä matalan kynnyksen liikuntatoimintaa, jossa lasten on mahdollisuus kokeilla taitojaan liikkujana sekä onnistua ja kokea oppimisen iloa omalla tasollaan.

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut kuuluvat kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalle. Toimialamme ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistykseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen. Liikunnan palvelukokonaisuuteen kuuluu kolme palvelualuetta, jotka ovat liikuntaan aktivointi sekä liikuntapaikat ja ulkoilupalvelut. Liikuntaan aktivoinnin palvelualue koostuu kolmesta yksiköstä, jotka ovat liikunnan edistäminen, kohdennetut liikuntapalvelut sekä kumppanuusyksikkö. Liikunnan edistämisen yksikkö toimii asiantuntijana terveys- ja harrasteliikuntaa koskevissa asioissa sekä kehittää liikuntapalveluja ja palveluketjuja. Lisäksi tarjoamme liikunnanohjaus- ja neuvontapalveluja eri ikäryhmille.

LUMA-keskus Suomi

LUMA-keskus Suomi

Matematiikka, luonnontieteet ja teknologia / Demo3

Pisteellämme esitellään LUMA-keskus Suomea ja Helsingin yliopiston LumA-tiedekasvatuskeskusta sekä tiedeluokkia.

LUMA-keskus Suomi edistää matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian alojen eri toimijoiden vuorovaikutusta ja pyrkii rakentamaan kestäviä yhteistyön malleja. Keskus saattaa yhteistyöhön oppilaat, opiskelijat ja opettajat eri koulutusasteilla varhaiskasvatuksesta yliopistoon, lapset ja nuoret koulun ulkopuolella, lasten ja nuorten huoltajat sekä muut tahot yhteiskunnassa, kuten yritysten ja muiden yhteisöjen henkilöstön.

Maahanmuuttajanuorten Helsinki

Maahanmuuttajanuorten Helsinki

BuddySchool ja Vertaisvalamiehistö -pilotit / Demo3

Pisteellämme keskitytään Maahanmuuttajanuorten Helsinki-hankeen vertasoppimiseen liityviin pilotteihin. BuddySchoolissa oppilaat järjestävät innostavia oppitunteja toisilleen. Toiminnalla vahvistetaan nuorten onnistumisen, osallisuuden ja merkityksellisyyden kokemuksia sekä parannetaan oppimistuloksia vertaisoppimisen myötä. Vertaisvalamiehistö puuttuu alle 15-vuotiaiden nuorten ensimmäisiin rikoksiin ja tukee kunniallista polkua pois rikoksista. Prosessin aikana opetellaan toisen huomioon ottamista ja vuorovaikutustaitoja sekä keskustellaan moraalikäsityksistä.

Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hanke parantaa maahanmuuttajanuorten yhdenvertaista asemaa työelämän, koulutuksen ja sosiaalisen ympäristön alueilla. Hanketta toteuttavat yhdessä Helsingin kaupungin nuorisopalvelut ja Me-säätiö.

Maahanmuuttajien Helsinki -sivusto

Maahanmuuttajien Helsinki -sivusto

Helsingin kaupungin kanslia / Osallisuus ja neuvonta / 2.11. Demo2

Maahanmuuttajien Helsinki -sivusto kokoaa yhteen Helsingin kaupungin tarjoamat maahanmuuttajille tarkoitetut palvelut. Sivustolta löytyy tietoa muun muassa työstä ja yrittäjyydestä, kasvatuksesta ja koulutuksesta sekä vapaa-ajasta.

Helsingin kaupungin kaupunginkanslian osallisuus ja neuvonta -yksikkö huolehtii kaupungin vuorovaikutuksen ja osallisuuden kehittämisestä ja niiden koordinoinnista.

Mannerheimin lastensuojeluliitto

Mannerheimin lastensuojeluliitto

Koulurauha-ohjelma yhteistyössä Opetushallituksen, poliisin, Folkhälsanin sekä Suomen Vanhempainliiton kanssa / 1.11. Demo3

Valtakunnallinen koulurauha julistettiin elokuussa Helsingissä. Koulurauhatyön tavoitteena on tuoda oppilaiden ääntä esiin koulujen kiusaamisen vastaiseen työhön. Koulurauhatyöryhmän opettajat ja oppilaat ovat ideoineet koulurauhatyön tueksi inspiraatiomateriaalin Koulurauha-puuhun. Koulurauha-puun hedelmät ovat ystävällisyyteen, huomaavaisuuteen, kunnioittavaan kohtaamiseen ja yhteisiin asioihin vaikuttamiseen liittyviä tehtäviä, jotka tukevat koulurauhan rakentamista. Demopisteellä pääset tutustumaan oppilaiden osallisuutta koulun hyvinvointityössä edistäviin hyviin käytäntöihin sekä Koulurauha-puun pedagogiseen käyttöön. Materiaaliin tutustumisen yhteydessä on mahdollista kokeilla myös erilaisia myönteistä vuorovaikutusta edistäviä toiminnallisia harjoituksia.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL:n kouluyhteistyön tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten osallisuutta, lasten ja aikuisten välistä vuorovaikutusta sekä lasten ja nuorten keskinäistä vertaistukea.

Microsoft

Microsoft

Microsoftin uusia välineitä laaja-alaisen opetuksen toteuttamiseen / Demo1

Tule kokeilemaan virtuaalista oppimista Hololenseillä ja tutustumaan Minecraft Education -versioon!

Microsoft on mukana koulujen muutoksessa. Tehtävänämme on luoda luokkahuoneeseen osallistavia kokemuksia. Haluamme innostaa opiskelijoita oppimisessa sekä auttaa opettajia löytämään parhaat ratkaisut opetukseen.

Nuori yrittäjyys ry

Nuori yrittäjyys ry

Maksuttomat yrittäjyyskasvatusohjelmat, mukana alakouluissa huippusuosittu Pikkuyrittäjät ja yläkouluissa innostava Vuosi yrittäjänä / Demo3

Pisteellä pääset hauskalla testillä testaamana omia yrittäjyyskasvatusvalmiuksiasi. Pisteellä lisäksi esitellään Maksuttomia yrittäjyyskasvatusohjelmiamme.

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on voittoa tavoittelematon yhdistys. Tuemme yrittäjyyskasvatusta, jossa tavoitteemme on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien. Tarjoamme 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta.

NäppisTaituri / Typing Master Finland Oy

NäppisTaituri / Typing Master Finland Oy

Näppäintaitojen opetusohjelma / Demo1

NäppisTaiturin demopisteellä voit pelata maailman edistyksellisimpiä näppäintaitojen opetukseen kehitettyjä opetuspelejä sekä tietokoneilla että tableteilla. Pelit soveltuvat kaiken ikäisille varhaiskasvatuksesta aikuisiin saakka.

NäppisTaituri on suomalaisen koulutusvientiyrityksen Typing Master Finland Oy:n kehittämä näppäintaitojen opetusohjelma. Yrityksen näppäintaitoihin liittyviä palveluita käyttävät kuukausittain miljoonat ihmiset ympäri maailman yli 160 maassa. Suomen kouluissa näppäintaidot ovat ajankohtaisempia kuin koskaan uuden opetussuunnitelman ja sähköisten ylioppilaskirjoitusten myötä. Yli sadan kuntalisenssin ja satojen koululisenssien myötä jo yli 200 000 oppilaalla on käyttöoikeus NäppisTaituriin Suomessa.

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Kouluympäristö puhevammaisen ja näkövammaisen oppilaan näkökulmasta / Demo3

Miten vastaisit, jos et pystyisi puhumaan? Miten lukisit, jos et pystyisi näkemään?

Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin puheterapeutit ja näkövammaisten erityisopettajat tukevat monitarpeisten oppilaiden kommunikointia ja näönkäyttöä kouluissa. Heidän tavoitteenaan on auttaa oppilaan oppimista ja osallistumista yhdenvertaisena muiden mukana. Merkittävänä apuna tässä ovat kommunikoinnin ja näönkäytön apuvälineet, jotka antavat oppilaalle äänen ja näkökyvyn. Niiden avulla oppilas osallistuu tuntityöskentelyyn, suorittaa koulutehtäviään, tulee kuulluksi ja pääsee yhdenvertaisena mukaan luokan toimintaan.

Demopisteellämme pääset kokemaan kouluympäristön ja koulunkäynnin puhevammaisen ja näkövammaisen oppilaan näkökulmasta, kokeilemaan erilaisia apuvälineitä ja huomaamaan, miten niiden avulla koulunkäynti saadaan sujuvammaksi ja oppilas yhdessä muiden mukana luokkatoimintaan. Samalla annamme vinkkejä näkövammaisen ja puhevammaisen oppilaan huomioimiseen luokassa sekä opettajan ja avustajan / ohjaajan sujuvampaan yhteistyöhön. Syksyn uutuutena kävijät pääsevät testaamaan sähköistä kommunikointikansiota sekä AACi-irtokuvakansiota.

Valtakunnallinen Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri tarjoaa asiantuntemusta monenlaisiin oppimisen ja koulunkäynnin haasteisiin. Valteri täydentää kunnallisia ja alueellisia oppimisen ja koulunkäynnin tuen palveluja. Valteri toimii Opetushallituksen alaisuudessa.

Oppimisen talo

Oppimisen talo

Pedagoginen menetelmä ja palvelu uuden OPS:n käyttöönottoon / Demo1

Pisteellämme pääset tutustumaan digitaalisen Oppimisen Talon pedagogiikkaan ja kokeilemaan Talon eri toiminnallisuuksia. Talosta löytyy työvälineitä mm. laaja-alaisten taitojen tarkasteluun, monialaisten oppimiskokonaisuuksien rakentamiseen, tavoitteiden asettamiseen ja oppimisen arviointiin sekä muuhun oppimisprosessin kuvaukseen.

Oppimisen Talo on yritys, joka tarjoaa kouluille pedagogisen työvälineen uuden opetussuunnitelman ja uudenlaisen arviointikulttuurin jalkauttamiseen. Oppimisen Talo järjestää myös koulutuksia aiheeseen liittyen.

Perusopetuksen wikiloikka

Perusopetuksen wikiloikka

Maksuton, kaikkien hyödynnettävissä ja kaikkialla saatavilla oleva perusopetuksen oppikirjasto / Demo1

Demopisteellämme pääset rakentamaan perusopetuksen oppikirjastoa. Perusopetuksen oppikirjakokoelma on maksuton, kaikkien hyödynnettävissä ja kaikkialla saatavilla oleva oppikirjasto, jota rakennetaan Wikikirjaston Perusopetuksen osastolle. Perusopetuksen oppikirjastoa kirjoitetaan osana Perusopetuksen wikiloikka -hanketta.

Oppikirjasto noudattaa rakenteeltaan vuoden 2014 opetussuunnitelman perusteita, joten osallistujat voivat helposti muokata ja lisätä sisältöä kirjaston valmiiden otsikoiden alle. Demopisteellä pääset tutustumaan oppikirjoihin, muokkaamaan niitä sekä kirjoittamaan uusia artikkeleita omaa asiantuntemustaan hyväksikäyttäen. Wikiloikka-hankkeen tavoitteena ei ole laittaa opettajia kirjoittamaan omia oppimateriaalejaan. Sen sijaan haluamme osoittaa tavallisille riviopettajille, kuinka helppoa Wikikirjaston kirjojen kirjoittaminen ja käyttö on sekä kannustaa jokaista opettajaa siirtämään ne muistitikuille, omaan pilvipalveluun tai peräti kaapin pohjalle piirtoheitinkalvoon tallennetut hyvät opetusmateriaalit koko Suomen opettajien yhteiseksi hyväksi ja parastettavaksi. Kun jokainen antaa vähän, kaikki saavat paljon. Pisteellämme on jatkuvasti paikalla Perusopetuksen oppikirjastoon perehtyneitä Wikiloikka-hankkeen jäseniä, jotka vastaavat mielellään oppikirjastoon ja sen käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Perusopetuksen wikiloikka -hankkeessa kirjoitetaan yhteistoiminnallisesti ilmaista, kaikkien hyödynnettävää ja kaikkialla saatavilla olevaa perusopetuksen oppikirjakokoelmaa. Hankkeessa ovat mukana CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy, TIVIA ry, IT-kouluttajat ry ja Wikimedia Suomi ry sekä LifeLearn Platform. Projektin ydinryhmä on saanut OKM:ltä rahallista avustusta hankkeen toteuttamiseen vuodelle 2017.

Qridi

Qridi

Oppimisen ja arvionnin työkalu / Demo1

Tervetuloa demo-pisteellemme tutustumaan Qridiin - oppimisen ja arvioinnin työkaluun! Demopisteellä käymme läpi tuotteemme pedagogiikka ja esittelemme tuotettamme. Samalla voit itse nähdä ja kokeilla miten Qridi toimii. Tarjoamme messuvieraille 1 kuukauden maksuttoman kokeilujakson sekä perehdytyksen Qridin käyttöönottoon.

Qridi Oy on 10 henkilön yritys Oulusta. Qridi on käytössä varsin laajasti ympäri Suomen niin peruskouluissa kuin urheiluseuroissa. Qridi voitti vuoden parhaan digitaalisen oppimisratkaisupalkinnon vuonna 2016 (Eemeli-kilpailu). Lisätietoja tuotteestamme .

Robbo

Robbo

Opetusrobotit / Demo1

Pisteellämme pääset kokeilemaan opetusrobottiemme toiminnallisuuksia ja ohjelmoimaan niitä myös itse. Ohjelmoi robotti liikkumaan, kiertämään esteitä tai tunnistamaan pöydän reuna ennen putoamista. Aikaisempaa kokemusta tähän ei tarvita, vain kokeilunhaluinen mieli. Tervetuloa koodaamaan! Jo vartissa olet koodannut ensimmäisen ohjelmasi! Robbolla haluamme tehdä ohjelmoinnin mahdollisimman hauskaksi ja toiminnalliseksi! Heti käyttövalmiit ja muokattavissa olevat opetusrobottimme tarjoavat nuorille helpon ympäristön ohjelmoinnin opetteluun ja soveltamiseen. Robottejamme ohjelmoidaan Scratch-ohjelmointikielellä ja laitteiden mukana tulevat opetusmateriaalit ja tehtäväkortit ohjaavat niiden monipuoliseen käyttöön.

Haluamme innostaa oppilaita tutkimaan ympäristöään ja haastaa heitä abstraktiin ajatteluun sekä ongelmanratkaisuun. Robbo on nuoren koodarin paras työkalu!

Seta

Seta

Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus sekä suokupuoli- ja heteronormatiivisuus / 2.11. Demo3

Pisteellämme pohditaan sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuteen liittyvää sanastoa sekä sukupuoli- ja heteronormatiivista kielenkäyttöä. Aiheista pääsee juttelemaan Setan asiantuntijan kanssa.

Seta ry on ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on se, että jokaisella olisi oikeus hyvinvointiin riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

SkillzzUp

SkillzzUp

Ohjelmisto formatiiviseen oppimisen arviointiin / Demo1

SkillzzUpin pisteellä esitellään OPSaan perustuva formatiivisen arvioinnin prosessi kolmen vaiheen avulla. Tämän jälkeen osallistujat voivat harjoitella itse oppimisen arviointia itsearvioinnin ja opettajan kannustavan palautteen näkökulmasta. Arviointi toteutetaan SkillzzUp-ohjelmiston sekä arviointikeskustelun yhdistelmänä, kuten normaalissa luokkatilanteessakin. Piste sopii kaikille kouluasteille.

SkillzzUp Oy on 2014 perustettu yritys, joka tarjoaa opettajankoulutusta ja moderniin ohjelmiston OPSn mukaiseen, formatiiviseen oppimisen arviointiin kaikille kouluasteille. Yrityksen perustajat ovat opettajia, joilla on yli 14 vuoden opettajakokemus

Suomen luontokeskus Haltia

Suomen luontokeskus Haltia

Polku tulevaisuuteen Oy / Demo1

Polku tulevaisuuteen Oy on pelillinen ohjelma, jonka tavoitteena on vahvistaa oppijan ymmärrystä bio- ja kiertotaloudesta sekä yhteiskunnassa tehtävistä kestävän kehityksen valinnoista. Lisäksi vahvistetaan kykyä kuunnella muita ja tehdä yhteisiä päätöksiä sekä innovoida kestävän tulevaisuuden ratkaisuja. Ohjelma sopii erityisen hyvin yläkoulun biologian ja maantiedon sisältöalueen 6, lukion maantieteen pakollisen kurssin Maailma muutoksessa (GE1) sekä kaikkien ammatillisten opintojen opintosuuntien kestävän kehityksen opintojen tueksi. Peliä pelataan pelisovelluksessa tableteilla ja sitä saa testata demopisteellä.

Suomen luontokeskus Haltia on Espoossa, Nuuksiossa sijaitseva koko Suomen luontokeskus. Haltian visuaaliset näyttelyt innostavat lähtemään ulos luontoon. Näyttelyihin voi tutustua oppaan johdolla, lisäksi Haltiassa toimii luontokoulu 5.-9.-luokille. Suomen luontokeskus Haltiaa ylläpitää Metsähallituksen luontopalvelut.

Suomen ympäristöopisto SYKLI

Suomen ympäristöopisto SYKLI

Lajikortit ja luupit / Demo3

Pisteellämme pääset tutustumaan lajiopetuskortteihin ja niihin sopivaan kärpäslätkäleikkiin sekä luuppeihin. Olemme tuottaneet Ulkoluokka-hankkeessa toiminnalliseen lajiopetukseen korttisarjan, joka on kaikkien kasvattajien ladattavissa #ULKOLUOKKA-sivuilla. Korttien käyttömahdollisuuksia demotaan innostavalla kärpäslätkäleikillä, jossa pelaajat yrittävät saada kortteja itselleen ja oppivat samalla huomaamatta eliölajeja. Luupit ovat ulkona käytettäviä suurennuslasieja, jotka sopivat kasvattajille varhaiskasvatuksesta yläkouluun.

Suomen ympäristöopisto SYKLI on valtakunnallinen kouluttaja ja kehittäjä. Tarjoamme tutkintoon valmistavaa koulutusta, lyhytkoulutuksia, konsultointia ja muita asiantuntijapalveluita. Ydinosaamistamme on soveltaa uusinta tietoa käytännössä ja tuoda tämä asiakkaidemme hyödyksi. Siksi meidät tunnetaankin työelämän kestävän kehityksen edelläkävijänä. Ymmärrämme asiakkaiden tarpeet ja räätälöimme koulutukset asiakasorganisaatiolle ja yksilötasolle. SYKLI on valtakunnallinen ammatillinen erikoisoppilaitos. Perustehtävämme on ympäristöosaamisen vahvistaminen ja asiakkaiden toiminnan parantaminen kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Sykli tarjoaa asiakkaiden tarpeisiin perustuvia koulutus- ja kehittämispalveluita valtakunnallisesti hyödyntäen yhteistyöverkostoja. Suomen ympäristöopisto SYKLI Oy:n omistavat TTS Työtehoseura, Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö, Palvelualojen ammattiliitto PAM sekä Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry. Toimipaikkamme sijaitsevat Riihimäellä ja Helsingissä.

Tabletkoulu

Tabletkoulu

Sähköisiä oppimateriaaleja ja työkaluja perusopetukseen ja lukioon / Demo1

Demopisteellämme pääset itse kokeilemaan miten opiskelu Tabletkoulun avulla sujuu käytännössä. Näet ja kuulet miten opettaja suunnittelee ja seuraa opetusta ja pääset itse tekemään harjoituksia oppilaan roolissa. Tule kokeilemaan mitä uusi tapa oppia ja opettaa käytännössä mahdollistaa!

Tabletkoulu on uudenlainen oppimateriaalikustantamo, joka tuottaa sähköisiä oppimateriaaleja ja helppokäyttöisiä työkaluja perusopetukseen ja lukioon yhdessä paketissa. Tabletkoulun monipuoliset sähköiset, kaikilla yleisimmillä laitteilla toimivat oppimateriaalit ja työkalut tarjoavat tukea OPS 2016 -muutoksen toteuttamiseen. Uudet haasteet on nyt helppoa ja innostavaa ottaa haltuun Tabletkoulun avulla!

Telia Finland Oyj (yhdessä Arabian peruskoulun kanssa)

Telia Finland Oyj (yhdessä Arabian peruskoulun kanssa)

Demo1

Demopisteellämme pääset tutustumaan Arabian peruskoulussa käynnistyneeseen virtuaalitodellisuuden pedagogiseen kokeiluun. Teknologia tukee ilmiöpohjaista oppimista, jossa ilmiöitä opiskellaan yli perinteisten ainerajojen laajoina kokonaisuuksina. Mobiilitekniikka mahdollistaa paikasta riippumattoman opiskelun ja yhteistyön, jolloin perinteinen koulurakennuksessa tapahtuva opetus laajenee ja koko kaupungista tulee oppimisen ympäristö. Kokeilun aikana koulun nuoret pääsevät myös Telialle tutustumaan työelämään ja oppivat esimerkiksi palvelumuotoilusta. Kokeilussa ovat mukana Helsingin kaupungin Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Arabian peruskoulu, Telian teknologiayksikkö sekä Telia Oppimisen kumppani Eduality.

Telia Finland Oyj tarjoaa Suomessa verkkoyhteyksiä ja televiestintäpalveluja, joiden avulla ihmiset ja yritykset voivat viestiä helposti, tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Tevella

Tevella

Demo1

Tule pisteellemme innostumaan STEAM:sta ja maker-kulttuurista sekä toiminnallisesti tutustumaan kaikkeen siihen, mitä koulussa voidaan luonnontieteiden ja teknologian parissa värkätä! Pääset kokeilemaan mm. ohjelmoitavia piirilevyjä.

Tevella on yhteistyö- ja kasvuhakuinen, kotimaisesti ja kansainvälisesti verkostoitunut yritys, joka kehittää ja markkinoi sellaisia leikkimisen ja opetuksen välineitä, joiden avulla suomalaiset lapset voivat oppia päiväkodeissa ja kouluissa kiinnostavasti ja monipuolisesti.

The Mighty United

The Mighty United

Mightifier-vertaispalautesovellus / Demo1

Pisteellä tulet tutuksi luonteenvahvuuksien kanssa ja pääset antamaan kaverille vahvuuspalautetta sekä arvioimaan omia vahvuuksiasi. Tämä tapahtuu paperilla, jolloin saat sen myös mukaasi kivaksi muistoksi päivästä. Samoin pääset kokeilemaan vahvuuspalautteen antoa digitaalisesta Mightifier-sovelluksella.

The Mighty United on suomalainen, Helsingissä sijaitseva startup, joka on kehittänyt positiviisen vertaispalautteen sovelluksen Mightifierin. Sovellusta käytetään sekä Suomessa, Yhdysvalloissa että Aasiassa.

TinyApp / HelsinkiNYC International Oy

TinyApp / HelsinkiNYC International Oy

Dokumentointiratkaisu opettajien ja vanhempien väliseen yhteistyöhön / Demo1

Demopisteellä esittelemme pedagogisen dokumentoinnin ja viestinnän metodia ja sovellusta. Pääset itse kokeilemaan osaamisen ja tekemisen dokumentointia ja sen linkittämistä laaja-alaisiin osaamistavoitteisiin uuden varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti. Tule testaamaan "Oppimisen puutarha"-mallia ja kehittämään pedagogista osaamistasi.

TinyApp - pedagoginen dokumentointiratkaisu opettajien ja vanhempien väliseen yhteistyöhön.

Tuotantoyhtiö Amazement

Tuotantoyhtiö Amazement

Kaikki kuvaa EDU / Demo1

Opetushallituksen rahoittamassa Kaikki kuvaa EDU -hankkeessa videokamerasta (älypuhelimesta tai tabletista) tulee monipuolinen ajattelun ja oppimisen väline varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen kaikkien oppiaineiden tunneille. Kyse on kamerakynän pedagogiikasta. Demopisteellämme menetelmään voi tutustua käytännössä kokeilemalla yksinkertaisia kuvaustehtäviä itse omalla tai demopisteen laitteella ja keskustelemalla niistä kouluttajamme kanssa.

Tuotantoyhtiö Amazement on ainoa suomalainen elokuvatuotantoyhtiö, joka on erikoistunut elokuvakasvatukseen. Kaikki kuvaa -sivustomme opettaa lapsille ja nuorille videotutoriaalien avulla elokuvien tekemistä. Kaikki kuvaa EDU -hanke tutustuttaa kaikkien kouluasteiden opettajia kamerakynän pedagogiikan tarjoamiin mahdollisuuksiin omassa opetustyössä. Oppimisen Fiestassa keskitymme jälkimmäiseen hankkeeseen.

THP Games Oy

THP Games Oy

Työnhakupeli / Demo1

Demopisteellämme pääset pelillisin keinoin tutustumaan työnhakuun, työelämätaitoihin, elämänhallinnan ja onnistumisen taitoihin.

THP Games Oy tarjoaa hyötypelejä, joiden keskeisenä teemana on työelämäosaaminen.

xEdu

xEdu

Koulutusalan teknologiayrityksiä / Demo1

xEdun demopisteessa pääset tutustumaan uusimpiin oppimisen digiratkaisuihin. Pisteessä on mukana xEdu-kiihdyttämön syksyn ohjelman yritykset AR/VR-, AI-, robotiikka-, luova kehittäminen-, oppimisen hallinta- ja koodamisaloilta. Demopiste on interaktiivinen ja pääset itse kokeilemaan opetusteknologian tuotteita. Vierailijoilla on myös mahdollisuus aloittaa yhteiskehittäminen koulussa Oppimisen Fiestan jälkeen. Yhteiskehittäminen on ilmaista kouluille.

xEdu on Pohjoismaiden ensimmäinen yrityskiihdyttämö koulutusalan yrityksille, jotka luovat transformatiivisia oppimisratkaisuja pedagogisella vaikutuksella. xEdu luo ainutlaatuisen ekosysteemin, joka rakentuu yrityksistä, kouluista, sijoittajista ja suuryrityksistä. Intensiivisen valmennuksen ja mentoroinnin lisäksi xEdun yrityksillä on mahdollisuus kehittää tuotteita opettajien ja opiskelijoiden kanssa suomalaisissa kouluissa.

Yhteiskuntasimulaattori Oy

Yhteiskuntasimulaattori Oy

Yhteiskunnallisen tiedon pelillistäminen / 1.11. Demo3

Yhteiskuntasimulaattori on roolipeli, jota pelataan esimerkiksi luokkahuoneessa. Demopisteellämme pääset tutustumaan pelin ideaan ja materiaaleihin. Pelaajille esitetään sarja yhteiskuntaan liittyviä kysymyksiä, joihin he vastaavat roolihahmonaan. Enemmistön päätöksellä on yhteiskuntatieteelliseen tutkimukseen perustuvia vaikutuksia esimerkiksi hahmojen koulutukseen, sukupuoleen tai tulotasoon nähden. Vaikutuksia tehdään näkyväksi liikkumalla huoneen seinälle asetetulla asteikolla ylös tai alas. Pelissä ei ole voittajia tai häviäjiä, vaan siinä esitetään pieni leikkaus jatkuvasti elävästä ja muuttuvasta yhteiskunnasta. Pelin lopuksi ja sen aikana osallistujat keskustelevat kysymysten kautta pelin kulusta, roolihahmojensa liikkumisesta ja yleisesti eriarvoisuudesta ja hyvinvoinnin jakautumisesta. Lopputuloksena nuoret saavat aineksia vaikuttamiseen ja heitä herätellään mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tule tutustumaan yhteiskunnallisen tiedon pelillistämiseen!

Yhteiskuntasimulaattori Oy on yhteiskunta-alan tutkijoiden ja asiantuntijoiden yhdessä perustama yritys, joka tuottaa uudenlaisia oppimissovelluksia nuorille. Ensimmäinen sovellus on Yhteiskuntasimulaattori-peli.

Ympäristökoulu Polku ja HSY

Ympäristökoulu Polku ja HSY

Vesi ja kestävät kulutusvalinnat / Demo3

Kuinka monta vesipisaraa saat mahtumaan kolikolle? Entä miten punakaalimehua voi käyttää pH:n mittaamisessa? Tule kokeilemaan hauskoja veteen liittyviä kokeita, joita on helppo toteuttaa koulussa osana ympäristöopin opetusta. Osastolta saa tietoa myös kouluille tilattavista vierailuoppitunneista, joiden aiheena on vesi tai kestävät kulutusvalinnat. Oppitunnit ovat HSY:n tarjoamia ja pääkaupunkiseudun kouluille maksuttomia.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen osana toimiva Ympäristökoulu Polku toteuttaa kestävään kulutukseen ja elämäntapaan liittyvää neuvontaa pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa. Polku toteuttaa myös pääkaupunkiseudun päiväkodeissa ja oppilaitoksissa HSY:n tarjoamaa maksutonta ympäristöneuvontaa kestävän kulutuksen ja elintärkeän veden aiheista. HSY tarjoaa kouluille vuosittain myös kummikouluohjelman, jota on toteutettu kymmenen vuoden aikana jo lähes sadassa peruskoulussa.