Live

Tuuletar

Tuuletar

1.11. klo 12-12.30 Foorumilava

Tuuletar vocal folk hop on riemukas ja vangitseva, tänä vuonna Emma-palkittu suomalainen folk hop -yhtye. Monitaitoiset laulajat luovat pelkillä äänillään sointirikkaan ja mielenkiintoisen musiikillisen maailman, missä eksoottiset äänenkäyttötavat, iskevät beatbox-rytmit ja vahva yhteissointi leikkivät riehakkaasti keskenään. Yhtyeen sävellyksissä suomalainen kansanperinne, globaalit musiikilliset vaikutteet ja urbaani nykymusiikki kohtaavat toisensa tuoreella ja ennakkoluulottomalla tavalla.

Yona

Yona

1.11. klo 15-15.30 Foorumilava

Omaa tietään kulkeva laulaja-lauluntekijä Yona on kasvattanut suosiotaan hiljalleen mutta varmasti jo seitsemän vuoden ja kohta myös seitsemän sooloalbumin verran.”Toivon, että voin musiikkini kautta voimaannuttaa ja rohkaista ihmisiä elämään rohkeammin, sekä tuntemaan pelottomammin”, Yona sanoo. Yona yhtyeineen elää livetilanteissa intuitiivisesti ja osittain improvisoiden. Tunnelma vaihtuu hypnoottisesti intiimistä eeppiseen, ja musiikilliset raja-aidat kaatuvat, sillä Yonalle niillä ei merkitystä.

Red Nose Company: Keisarin uudet vaatteet

Red Nose Company: Keisarin uudet vaatteet

2.11. klo 9-9.30 Helsinki-lava

Huipputaitavat Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama tekevät nyt hyppäyksen lastenteatterin pariin. Millaista rohkeutta vaaditaan, että kaikilla on hyvä olla? Lapsille esitys aukeaa omalla tavallaan, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri. Tarina toimii siis monella tasolla, mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia.

Red Nose Company on helsinkiläinen teatteriryhmä, jonka esityksiä on nähty niin Kansallisteatterin lavalla kuin koulujen omissa tiloissa ympäri Suomen. Fiestaan on tuotu katkelma ryhmän uutukaisesta, alakouluikäisille suunnatusta esityksestä Keisarin uudet vaatteet. Red Nose Companya voi käydä tervehtimässä myös iltapäivällä klo 14-16 Oppimisen rakennustyömaalla.

Gracias

Gracias

2.11. klo 10.30-11 Foorumilava

Gracias on julkaissut uransa aikana kolme levyä sekä Listenin Comprehension -mixtapen nimellä Luminate. Musiikkivideoita Graciakselle on kertynyt jo pitkälti toistakymmentä ja musiikkiuran ulkopuolella herraa on myös nähty valkokankaalla elokuvissa Vuosaari (2012), Leijonasydän (2013), Hymyilevä mies (2013), Pahan kukat (2016) sekä Ex-onnelliset (2016). Aikaisempi Graciaksen tuotanto on ollut pääasiassa englanninkielistä. Lokakuussa hän julkaisi ensimmäisen oman suomenkielisen singlensä.

Elias Gould

Elias Gould

2.11. klo 15-15.30 Foorumilava

Kitaravetoista, brittivivahteista indie-rockia tekevä Elias Gould on ollut PME Recordsin ensimmäinen kiinnitys, joka ei tuota rap–musiikkia. Vaikka täysverinen rockmies onkin, on Elias pyörinyt jo pitkään suomirap-kuvioissa. Vaikutteita rap-musiikista voi näin ollen kuulla Eliaksen musiikissa niin sanoituksissa kuin myös laulutyylissäkin. Elias Gouldin ensimmäinen EP julkaistiin helmikuussa 2016 ja sen ensisinkku Huvilakatu keväällä 2015.

25 –vuotias Gould on ennen soolouraansa soittanut rumpuja eri yhtyeissä sekä keikkaillut muun muassa Ronyan, Graciaksen, Noah Kinin ja Hätä-Miikkan kanssa. Elias Gould on myös monelle teatteri-ihmisille tuttu Ilves- ja kansallisteatterin lavoilta sekä elokuvarooleistaan muun muassa Miss Farkku Suomessa (2012), Hyväntekijässä (2014) sekä Paratiisissa (2011).

Tällä hetkellä Elias Gould työstää sooloalbumiaan, joka on suunniteltu julkaistavan syksyllä 2017.